Ajankohtaista

Kassilohi onkin ekoteko – päästöt romahtivat murto-osaan

Yksi osoitus kalankasvatuksen muutoksesta on, että ympäristöjärjestö WWF pitää kalankasvatusta kestävänä elinkeinona.
– Suomalainen kirjolohi ja suomalainen (kasvatettu) siika on melkein ainoat kalalajit koko maailmassa, jotka saavat WWF:n vihreän listan statuksen, sanoo WWF:n ohjelmapäällikkö Sampsa Vilhunen

Lue lisää

Lohikalojen IHN-tauti hävitetty Suomesta

Lohikalojen IHN-tauti on saatu hävitettyä Suomesta. EU:n komissio on nyt palauttanut Suomelle virallisen IHN-vapauden, lukuun ottamatta neljää pienempää aluetta, joilla tapaukset todettiin. Näillä alueilla on virallisesti hyväksytty IHN-seurantaohjelma.

Lue lisää

EU:n vesiensuojelu ohjaa kestävään kalankasvatukseen

Hallituksen biotalousstrategia pyrkii edistämään kalankasvatusta. Suomen biotalousstrategian tavoitteena on siirtyä fossiilitaloudesta kohti vähähiilistä ja resurssitehokasta yhteiskuntaa sekä luoda talouskasvua ja uusia työpaikkoja. Valtioneuvosto arvion mukaan muun muassa kalankasvatuksella, osana muuta biotaloutta, on runsaasti kasvumahdollisuuksia. Kalankasvatus voi tarjota yhden kestävimmistä keinoista tuottaa eläinproteiinia ravinnoksi. Samalla on kuitenkin hallittava vesien ravinnekuormitus, sillä myös kalankasvatuksen perustana ja reunaehtona on vesien hyvä tila.

Lue lisää