Avoimet työpaikat

Avoimet työpaikat

KESÄTÖIHIN RAIKKAASEEN SAARISTOON!
KALANVILJELIJÄ / TURISTIOPAS

Oletko seikkailunhaluinen ja positiivinen tyyppi, joka taitaa veneilyn, eikä pelkää ulkotöitä?

Haemme yhtä kesätyöntekijää Brändön kuntaan keskelle kauneinta saaristoa ajalle 28.5.-12.8.2018. Mahdollisuuksiesi mukaan voisit aloittaa työt jo viikolla 21 perehdytyksellä. Työ koostuu kalanviljelyn perustehtävistä, kuten kalojen ruokinnasta ja muista viljelyyn liittyvistä ulkotöistä, sekä turistikierrosten vetämisestä saaristohotelli Gullvivanin asiakkaille. Työpäivät ovat keskiviikosta sunnuntaihin, joten vapaapäiviksi jäävät maanantait ja tiistait.

Kalanviljelyyn liittyviä työtehtäviä ovat mm. kalojen ruokinta sekä kalojen tarkkailu, verkkokassien kunnossapito sekä apukäsiparina toimiminen merellä.
Turistikierrokset vedetään iltapäivisin ennakkovarausten mukaisesti hotelli Gullvivanin rannasta ja tässä tehdään tiivistä yhteistyötä hotellin henkilökunnan kanssa. Tavoitteena on esitellä kalanviljelyn nykypäivää ja menetelmiä, sekä tarjota matkailijoille saaristoelämys ohjatun vierailun muodossa. Vierailukierrokset suuntautuvat läheiselle kalojenkasvatuspaikalle, jossa viljellään ympäristöystävällisellä itämerirehulla ruokittua kirjolohta. Vedät kierrokset yksin, joten sujuva suomen- ja englannin kielen taito on välttämätöntä ja iloinen, ulospäinsuuntautunut luonne plussaa. Virallinen työkieli on ruotsi, joten jos se vielä ei ole vahvuutesi, pääset vahvistamaan kielitaitoasi kesän aikana mukavasti.

Tarvittaessa hyppäät mukaan myös hallin iloiseen perkuujengiimme ennen juhannusta hetkeksi, joten saat kokemusta hieman myös kalanperkuutyöstä. Tärkein työn suorittamisen kannalta tarvittava taito on kuitenkin veneenkäsittelytaito ja kyky pärjätä merellä yksin. Koulutamme tähän tarvittaessa, mutta toivoisimme, että sinulla olisi jo jonkin verran kokemusta vesillä liikkumisesta. Järjestämme majoituksen saarella työnantajan puolesta, mutta koska etäisyydet voivat olla useita kilometrejä, on saarella liikuttaessa hyvä olla alla jokin kulkupeli: auto, mopo tai polkupyörä. Turusta tänne matkaa ajallisesti Kustavin kautta noin 2,5 h autolla. Julkisilla kulkuneuvoilla ei perille pääse.

Kesätyö sopii hyvin kala-alan opiskelijalle ja laitammekin innokkaat tulevaisuudentoivot etusijalle paikkaa täytettäessä.

Hakuaika: 1.-28.2.2018, mahdollinen haastattelu viikolla 10-11, valitusta hakijasta päätetään ja ilmoitetaan 31.3.2018 mennessä. Palkkaus: tuntipalkka 11€/h, maaseutuelinkeinojen TES.

Lähetä avoin hakemus liitteineen (cv) 28.2.2018 mennessä sähköpostitse osoitteeseen ella.hellstrom@brandolax.ax . Otsikoi sähköpostisi ”HAKEMUS / KESÄTYÖ 2018”.
Lisätietoja kesätyöpaikasta antaa myynti- ja paikkapäällikkö Ella Hellström puh. 0400 229 465. Paras aika tavoitella on arkisin klo 8-11.

www.brandolax.ax

BRÄNDÖ LAX AB ON VAKAVARAINEN JA PERINTEIKÄS KALANVILJELY-YRITYS, JONKA KASVATTAMIA KALOJA VOIT LÖYTÄÄ KALATISKEILTÄ YMPÄRI KOKO SUOMEN. TUOTAMME VUOSITTAIN NOIN 2 MILJOONAA KILOA KIRJOLOHTA JA 150 TUHATTA KILOA SIIKAA. TÄRKEIMMÄT ASIAKKAAMME OVAT SUOMEN SUURIMMAT KALATUKUT JA -JALOSTAJAT.

KALANVILJELYSTÄ AMMATTI?

Kalanviljelijän on osattava kalankasvatuksen menetelmät kattavasti. Työ on vastuullista ja monipuolista. Kalankasvatus edellyttää huolellisuutta ja hyvää fyysistä kuntoa. Laitoshygienia ja kalojen käsittely on hallittava hyvin. Lisäksi tarvitaan yrittäjyyteen, markkinointiin ja myyntiin liittyvää osaamista. Työrytmi on vaihteleva, koska kalanviljely on kausiluontoista.

Kalatalouden perustutkinnon voi suorittaa toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena sekä näyttötutkintona. Näyttötutkintona voidaan suorittaa myös kalanviljelijän ammattitutkinto.

Ammattikorkeakoulussa voi suorittaa luonnonvara-alan koulutuksen.

Ylipistoissa on mahdollista opiskella bio- ja ympäristötieteitä ja suorittaa filosofian maisterin korkeakoulututkinto. Opinnoissa voi suuntautua mm. kalabiologiaan ja kalatalouteen sekä hydrobiologiaan ja limnologiaan.