Suomessa kasvanut kala

juhlakirja_kansi_netti (2)

Ensimmäinen kalankasvatuksesta Suomessa kertova kirja ilmestyi

Suomalaiset syövät kalaruokia mielellään. Kalanviljelyn ansiosta kotimaista kalaa on saatavilla ympäri vuoden. Suomessa kasvatettu kala on laadukasta lähiruokaa. Kalat kasvatetaan parhaissa mahdollisissa olosuhteissa, ja niiden hyvinvoinnista huolehditaan. Vesiviljely on ainoana toimialana saavuttanut kaikki sille asetetut ympäristönsuojelutavoitteet ja vieläpä etuajassa. Tuotannon vastuullisuuden on tunnustanut myös WWF Suomi, jonka julkaisemassa Kuluttajan kalaoppaassa kotimainen kala sai vuonna 2014 vihreän valon eli sen käyttö ravintona on suositeltavaa. Tällä hetkellä kalankasvatuksen uskotaan olevan maailmanlaajuisesti yksi potentiaalisimmista keinoista tuottaa eläinproteiinia kasvavalle väestölle. Kalankasvatuksen moninkertaistamisesta onkin tullut sekä Euroopan unionille että Suomelle tärkeä kehityskohde.

Kirja on ensimmäinen vesiviljelyä laajasti käsittelevä teos. Se kattaa kasvatetun kalan koko elinkaaren emokalan valinnasta herkuksi ruokapöytään tai istukkaaksi luonnonveteen. FM Anni Laitisen toimittamassa kirjassa ääneen pääsevät myös alan yrittäjät ja tutkijat.

Kirjan voit tilata osoitteesta toimisto(at)kalankasvatus.fi hintaan 34,90€ (jäsenet -15%) + postikulut.