Kuukauden resepti

Elokuu 2017

Siika-kasviskeitto SiikaKasviskeitto

2 rkl öljyä
1 pieni purjo suikaleina
1 fenkoli suikaleina
100 g siitakesieniä viipaleina
2 porkkanaa suikaleina
suolaa
1 laakerinlehti
8 maustepippuria
1 l vettä
300 g siikafileetä suikaleina
½ dl tilliä hienonnettuna

Kuullota öljyssä kasvikset ja sienet. mausta suolalla, lisää laakerinlehti ja maustepippuri. Lisää vesi joukkoon ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää siikasuikaleet ja kiehauta. Sekoita tilli joukkoon juuri ennen tarjoilua ja nauti.

Helmikuu 2017

Kirjolohi-kookoskeitto (ohje: Maija Silvennoinen) KirjolohiKookoskeitto_3

2 rkl öljyä
2 tl currya
pala inkivääriä hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
2-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
pala tuoretta chiliä hienonnettuna
1 porkkana ohuina suikaleina
pätkä purjoa ohuina suikaleina
2 rkl vehnäjauhoja
1 tölkki (4 dl) kookosmaitoa
4 dl tomaattimehua
2 dl vettä
3 rkl sitruunamehua
3 rkl soijaa
300 g kirjolohta kuutioina
hienonnettua korianteria

Kuullota öljyssä mausteet ja sipulit. Lisää kasvissuikaleet ja kuullota hetki. Sekoita joukkoon jauhot ja anna kypsyä hetki. Lisää joukkoon kookosmaito, tomaattimehu ja vesi. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta soijalla sekä sitruunanmehulla ja lisää kalakuutiot. Hauduta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon juuri ennen tarjoilua joukkoon korianteri.

 

Tammikuu 2017

Kirjolohirulla

Kuva: Pro Kala

Kuva: Pro Kala

Kirjolohirulla on monipuolinen tarjottava. Se soveltuu niin arkeen kuin juhlaankin. Sen voi tarjota tilanteen mukaan joko alku- tai pääruokana ja se sopii lounaaksi, päivälliseksi tai iltapalaksi. Helpon munakaslevyn väliin rullataan tuorejuustosta ja kylmäsavu- tai graavikirjolohesta maukas täyte. Kirjolohen sijasta voi tietenkin käyttää graavisiikaa tai vaikka edellispäivän uunikalan tähteitä.

 

Pohja:
100 g leivontamargariinia
1 ½ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 munaa
Täyte:
200 g piparjuurituorejuustoa
1 dl hienonnettua tilliä
150 g kylmäsavu- tai graavikirjolohta
ruohosipulia maun mukaan
½ paprika
Juustoraastetta

Kiehauta margariini ja jauhot kattilassa. Lisää maito ja keitä seosta pari minuuttia. Jäähdytä. Lisää leivinjauhe ja suola sekä munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 asteessa n. 15-20 min.. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja jäähdytä. Levitä tuorejuusto pohjan päälle ja ripottele päälle tilli ja ruohosipuli. Suikaloi kirjolohi ja kuutioi paprika. Lisää pohjalevylle. Kääri levy rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa muutamia tunteja. Ripottele rullalle juustoraastetta ja lämmitä rulla uunissa ennen tarjoilua. Viipaloi kirjolohirulla ja koristele tillillä ja sitruunaviipaleilla. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.