Ajankohtaista

Kala käy auringon korvikkeeksi

Kalassa on luontaisesti runsaasti D-vitamiinia. Meille tutut kalalajit kuten kirjolohi, silakka, siika, ahven ja kuha ovat kaikki erittäin hyviä D-vitamiinin lähteitä. Kalan terveelliset ominaisuudet eivät lopu sen vitamiinipitoisuuteen: kalasta saa hyvälaatuista proteiinia, sen rasva on pehmeää rasvaa ja siinä on runsaasti omega-3-rasvahappoja, joita elimistömme tarvitsee, mutta ei pysty tuottamaan itse.
Lue lisää

Kirjolohi on ympäristöystävällinen valinta

Arjen ruokavalintoja tehtäessä ympäristöystävällisyys on nykyään tärkeämmässä roolissa kuin kenties koskaan ennen. Lautasille halutaan kestävästi tuotettua lähiruokaa, joka tietysti myös maistuu hyvältä ja on terveellistä. Kasvatettu kala, kuten kirjolohi, vastaa nykypäivän tarpeisiin mainiosti.
Lue lisää

Tästä alkaa Kalakumous!

.Helsingissä käynnistettiin Kalakumous tiistaina 5.10. Uusi vaikuttajaverkosto haluaa lisätä erityisesti kotimaisen kalan käyttöä. Tästä hyötyisi koko yhteiskunta, koska kalan syöminen on hyväksi terveydelle, ympäristölle ja ilmastolle. Maa- ja metsätalousministeriö kutsui koolle laajan joukon kotimaisesta kalasta innostuneita vaikuttajia. Edustettuna on tutkimus, media, ravintola-ala, elinkeino, kauppa ja ympäristöpuoli. Pelkän puhumisen ja papereiden laatimisen sijaan ryhmä haluaa ratkaista…
Lue lisää

Nilakkalohi Oy:n tuotanto kasvaa täyteen laajuuteen ensi vuoden aikana

Massiivisten puhdistusoperaatioiden Tervon kalankasvattamo on saanut vapautuksen viimeisistä IHNviruksen aiheuttamista rajoituksista. Laitokselta voidaan nyt myydä vapaasti sekä elävää että teurastettua kalaa. IHN-viruksen löytyminen 2017 johti Luken jalostuslaitoksena Tervossa toimineen yksikön alasajoon ja omistajan vaihtumiseen.
Lue lisää