BioMar on saanut valmiiksi hyönteisjauhon testaamisen vesiviljelyrehuissa ja uskoo, että se on lupaava vaihtoehtoinen proteiininlähde. Tämä on yksi monista uusista ainesosista BioMarin tutkimien leväöljyn ja yksisoluproteiinin ohella. BioMar uskoo, että nämä uudet raaka-aineet voivat vastata joihinkin markkinoiden tarpeisiin, ja on nyt innokas nopeuttamaan niiden käyttöönottoa luomalla innovatiivisia rehuratkaisuja, jotka kohdentuvat mereneläviä käyttävien kuluttajien tarpeisiin.

Close up of head of mealworm, an alternative food ingredient for meat, on white background

BioMar on tutkinut hyönteisjauhoa vuodesta 2015 alkaen tutkimus- ja kehitysyksiköissämme ja vuodesta 2017 olemme tehneet kokeita asiakkaidemme kanssa, jotka ovat ruokkineet kalojaan hyönteisjauhoa sisältävällä rehulla. Nämä kalat ovat jo matkanneet Euroopan ruokakauppoihin, joissa kauppiaat ovat innokkaita ottamaan valikoimiinsa tulevaisuuteen suuntautuvia, luonnolliseen ruokaan keskittyviä ratkaisuja.

Michel Autin, BioMarin EMEA-alueen tekninen johtaja, sanoo: Innovaatioilla on tietenkin hintansa, mutta viljelijät, jotka ovat ensimmäisinä siirtymässä hyönteisjauhoon, hyötyvät vahvasta markkina-asemasta. Hyönteisjauholla on tulevaisuutta vesiviljelyrehujen vaihtoehtoisena proteiininlähteenä, jos tämän uuden raaka-aineen hinta saadaan pysymään kohtuullisena. – Olemme saaneet hyviä koetuloksia mustasotilaskärpäsestä, jauhomadoista ja muista hyönteisistä tehdystä hyönteisjauhosta, joten hyönteisjauho vaikuttaa lupaavalta raaka-aineelta. 

Deloitten* tekemän tutkimuksen mukaan tämän päivän kuluttajat hakevat ostoksia tehdessään muutakin kuin vain hintaa, makua ja helppoutta. Kuluttajat etsivät luonnollisia ruokavaihtoehtoja, joilla on minimaalinen vaikutus ympäristöön. BioMarilla on kyky tarjota innovatiivisia mereneläväratkaisuja, jotka auttavat kuluttajia, jotka etsivät terveellisiä ja kokonaisvaltaisia “takaisin luontoon” -tyyppisiä ja ympäristön huomioon ottavia tuotteita. Tässä hyönteisjauholla voi olla tärkeä rooli.

Hyönteisjauho on vain yksi monista innovatiivisista raaka-aineista BioMarin tähtäimessä. Olemme reseptinluojia, ja meillä on monia muita mullistavia ainesosia, joita voi käyttää innovatiivisten rehuratkaisujen rakentamiseen. Tärkeintä on, että meillä on kyky tunnistaa tilaisuudet ja kuluttajatrendit, sekä kyky muodostaa ratkaisu, jossa on oikea yhdistelmä raaka-aineita ja teknologiaa.

Raaka-aineet ovat jo markkinoilla, mutta vaatii tietoa ja asiantuntemusta suunnitella reseptejä, jotka eivät ainoastaan vastaa kuluttajien tarpeisiin, vaan myös tuottavat terveitä ja suorituskykyisiä kaloja. Me BioMarilla olemme sijoittaneet aikaa ja rahaa luodaksemme laajan tietopankin, ja mitä tulee innovaatioihin, kuuluu perinteisiimme, että teemme yhteistyötä asiakkaidemme kanssa. Nyt on aika tehdä yhteistyötä asiakkaiden kanssa, jotta voisimme tarjota ratkaisuja, jotka vievät mereneläviä ruoka-aineena eteenpäin.

BioMar on aloittanut joitakin projekteja niiden asiakkaiden kanssa, jotka haluavat vastata kuluttajien tarpeisiin ja odotuksiin ja tehdä tulevaisuutta muokkaavia muutoksia.

– Aikaisemmin tänä vuonna olemme vierailleet joidenkin asiakkaiden luona Ranskassa, ja seuraava kohteemme ovat Pohjoismaat, kertoo Autin. – Tiedämme, että näiden maiden kalanviljelijät ovat tämän hetken kuluttajakäyttäytymisen eturintamassa ja käymme asiakkaiden kanssa jatkuvia keskusteluja näillä alueilla. Luotamme, että yhdessä voimme luoda innovatiivisia rehuratkaisuja, jotka vastaavat tarpeeseen tarjota tulevaisuuteen suuntautuneita ruokaratkaisuja merenelävien kuluttajamarkkinoille.

H3MMD8 Black soldier fly

*Lähde: Jack Ringquist, Tom Phillips, Barb Renner, Rod Sides, Kristen Stuart, Mark Baum, Jim Flannery, ‘Capitalizing on the shifting consumer food value equation’, Deloitte, 2016, (US)