Suomalainen kiertovesilaitosten suunnitteluun ja vedenkäsittelyjärjestelmien toimitukseen erikoistunut Clewer Aquaculture Oy on solminut yhteistyösopimuksen Iris Energy LLC:n (Aquatech Division), USA, kanssa. Sopimuksen tavoitteena on suunnitella ja toimittaa kiertovesilaitoksia eri puolille maailmaa.

Hyvälaatuisen, kestävästi tuotetun kalaproteiinin kysyntä on maailmalla vahvaa. Iris Aquatech Divisionin tavoitteena on perustaa ja rahoittaa useita maalle sijoitettavia tuotantolaitoksia itse tai paikallisten rahoituskumppaneidensa kanssa. Laitosten suunnittelussa ja tekniikassa tullaan hyödyntämään Clewer Aquaculturen biologisia vedenkäsittelyjärjestelmiä ja yli 40 vuoden kokemusta vesiviljelyn alalta sekä Iris Energyn osaamista uusiutuvan energian tuottamisessa ja tekoälyyn perustuvassa tekniikassa. Yritysten strateginen kumppanuus auttaa hyödyntämään molempien vahvuuksia, jotta maalle sijoitettavan vesiviljelyn haasteisiin pystytään vastaamaan kiihtyvällä vauhdilla muuttuvassa toimintaympäristössä.

Iris Energy LLC, USA Enters Global Strategic Collaboration Agreement With Clewer Aquaculture OY, Finland (prnewswire.com)

www.cleweraquaculture.com