YLE 23.9.2021

Yhtiö on käynnistämässä Suomessa kymmenien miljoonien eurojen laajennusinvestoinnit. Varkauden kalankasvattamon laajennus alkaa syksyllä. Ulkomaille suunniteltujen laitosten kanssa investointisuunnitelmat nousevat yli 200 miljoonaan euroon.

Varkaudessa kirjolohia kasvattava ja myyntiin jalostava Finnforel aikoo laajentaa tuotantonsa maailmanlaajuiseksi.

Yhtiö kertoo saaneensa neljä vuotta kestäneen tuote- ja teknologiakehityksen niin valmiiksi, että kirjolohien kasvatus sen kehittämällä menetelmällä on kannattavaa ja ympäristöystävällistä.

Finnforel aloittaa syksyllä Varkauden kalankasvattamon laajennuksen. Rakennustyöt alkavat, kun niihin saadut luvat ovat tulleet lainvoimaisiksi.

Yhtiö tuottaa Varkaudessa nyt miljoona kiloa kirjolohta vuodessa ja investoinnin myötä tuotanto Varkaudessa kolminkertaistuu. Finnforel laajentaa myös Hollolassa ja Joroisissa olevia poikaslaitoksiaan, joissa kirjolohen poikaset haudotaan ja kasvatetaan. Yhteensä investointien arvo Suomessa on kymmeniä miljoonia euroja.

Konsepti monistetaan maailmalle – suunnitelmissa neljä tuotantolaitosta
Suomen investointien lisäksi yhtiön suunnitelmissa on Varkauden tuotantolaitoksen tyyppisten laitosten rakentaminen Englantiin, Venäjälle, Qatariin ja Japaniin vuosien 2021–2025 aikana.

Kunkin laitoksen hinta on noin 40 miljoonaa euroa. Kaikkiaan laajennusinvestoinnit ovat mittaluokaltaan yhteensä yli 200 miljoonaa euroa.

Finnforel kertoi keskiviikkona nimittäneensä yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Max Alfthanin. Hän aloittaa tehtävässä marraskuun alussa. Finnforelin hallituksen puheenjohtajan Pekka Viljakaisen mukaan Alfthanilla on kovat näytöt elintarvike- ja kuluttajasektorilta ja tällaisia yritysjohtajia on erittäin vähän Suomessa tarjolla. Viljakainen korostaa myös Alfthanin hyviä kontakteja pääomamarkkinoilla.

Alfthan on toiminut aiemmin useissa kansainvälisissä tehtävissä Sinebrykoffilla, Amer Sportsissa ja Fiskarsilla. Viimeksi hän on työskennellyt hissiyhtiö Koneen markkinointi- ja viestintäjohtajana sekä johtokunnan jäsenenä.

Lue koko juttu täältä:

https://yle.fi/uutiset/3-12111556