Lidl pyrkii vauhdittamaan Suomen vaatimatonta ruokavientiä, ja järjesti vientikilpialun suomalaisille elintarvikeyiryksille. Kilpailussa etsittiin tuotteita, joilla nähdään potentiaalia maistua kuluttajille laajasti Euroopan eri maissa. Finnforelin kirjolohifilee on yksi voittajista –  Savulohi on suomalaisille perinteinen herkku, joka kuuluu niin arkeen kuin juhlaan. Kirjolohi on mainio raaka-aine, sillä siinä on runsaasti proteiinia, hyviä rasvoja sekä vitamiineja.

Suomi tarvitsee vientiä. Viennin avulla kotimaahan saadaan kasvua ja hyvinvointia. Samalla Suomen markkina vahvistuu ja omavaraisuus kasvaa. Myös suomalainen kuluttaja hyötyy viennistä halvempina hintoina. Lidlin verkoston kautta viedään jo nyt vuosittain noin 200 suomalaista tuotetta eri puolille Eurooppaa. Kasvunvaraa kuitenkin on ja suomalaiset tuotteet kiinnostavat maailmalla. Tämän vuoksi Lidl kutsui suomalaiset yritykset tarjoamaan huipputuotteitaan myyntiin Lidlin kansainvälisen verkoston kautta.

Vauhtia vientiin oli suomalaisille yrityksille suunnattu vientikilpailu. Kilpailuun ilmoitettiin mukaan yli sata suomalaista huipputuotetta. Lidliläisistä koostuva raati maistoi lähes 70 tuotetta ja valitsi niistä 15 finalistia. Helmikuussa 2024 finalistien joukosta seulottiin viisi voittajaa. Nämä viisi tuotetta edustavat Suomea Lidlin ostotapahtumassa heinäkuussa 2024. Sitä kautta ne voivat päätyä Lidlin hyllyyn eri puolilla Eurooppaa joko pysyvästi, sesonkituotteina tai erinä.  

Raati painotti valinnoissaan tuotteen vientipotentiaalia. Tuotteen on oltava kiinnostava myös maamme rajojen ulkopuolella ja erotuttava massasta kymmenten muiden huipputuotteiden joukosta.

– Jos meillä Suomessa ostaja tekee monesti valinnan kahden tai kolmen tavarantoimittajan välillä, niin Euroopan mittakaavassa monille tuotteille on kymmeniä valmistajia. Siinä kilpailussa pärjää vain huippulaadulla. Raati valitsi finaaliin tuotteita, joiden laatuun ja vientimahdollisuuksiin uskomme, Lidl Suomen kaupallinen johtaja Mikko Forsström kertoi.

Finnforelin LoHi savustettu kirjolohifilee on yksi voittajista

Savulohi on suomalaisille perinteinen herkku, joka kuuluu niin arkeen kuin juhlaan. Kirjolohi on mainio raaka-aine, sillä siinä on runsaasti proteiinia, hyviä rasvoja sekä vitamiineja. Suomi mielletään maailmalla hieman virheellisesti suureksi lohenviejäksi, vaikka todellisuudessa lohenvientimme on vaatimatonta. Finnforelin leppäsavustettu kirjolohi on mainio kalatuote maailmalle: tuote on paitsi erittäin maukas, se on valmistettu kestävästi. Tuotannossa käytetään kiertovesikalastusta, joka on ympäristöystävällinen kalankasvatusmenetelmä. Vastuullista on myös se, että kalasta hyödynnetään kaikki sen osat.