Yksi suomalaisten soppasuosikeista, herkullinen kalakeitto nostetaan valokeilaan jälleen helmikuussa, kun Kansallista kalakeittopäivää vietetään tiistaina 12.2.2019. Pro Kala ry:n järjestämä Kalakeittopäivä ilottelee tänä vuonna kalakeiton monipuolisuudella, ja teemaksi on nostettu Kalakeittoa kaikista keittiöistä. Päivän kunniaksi Suomen Gastronomien Seura valitsee Suomen parasta kalakeittoa tarjoavan ravintolan.

Helmikuun toisena tiistaina valmistetaan ja syödään herkullista, monipuolista ja ravitsevaa ruokaa: kalakeittoa. Vuotuisen Kalakeittopäivän tavoitteena on innostaa koko Suomi kalasopan ääreen ja lisätä erilaisten kalakeittojen sekä niiden valmistustapojen tunnettuutta.

”Kalakeitto on valtavan monipuolinen ruoka. Siitä syntyy maistuva, nopea arkiateria, helppo retkiruoka tai hurmaava juhla-ateria. Herkullinen kalakeitto valmistuu hyvinkin edullisesti tai siihen voi sisällyttää arvokkaampia aineksia”, Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen toteaa.

Kalakeittoa kaikista keittiöistä

Tänä vuonna Kalakeittopäivä houkuttelee makumatkalle teemalla Kalakeittoa kaikista keittiöistä. Eri ruokakulttuurien kalakeitoista löytyy soppa jokaiseen makuun.

”Kalakeitosta on olemassa varmasti tuhansia eri variaatioita. Meille suomalaisille tutun ja rakkaan, kermaisen lohikeiton lisäksi kannattaa kokeilla uusia makuja, lainata vinkkejä muiden maiden keittiöistä tai kehitellä oma suosikkikalasoppa”, Partanen kannustaa.

Missä ravintolasta saa Suomen parasta kalakeittoa?

Kalakeittopäivän kunniaksi Suomen Gastronomien Seura lähtee etsimään Suomen parasta kalakeittoravintolaa. Seura on vuodesta 1945 lähtien vaalinut ja kehittänyt gastronomiaa ja suomalaista ruokakulttuuria. Suuri yleisö tuntee seuran Vuoden ravintolan valitsijana.

”Kalakeitto ruokalajina ansaitsee oman kilpailunsa ja hyvälaatuisesta kalasta taidokkaasti valmistetun keiton tekijät tunnustuksensa. Odotamme mielenkiinnolla, millaisia gastronomisia elämyksiä maamme ravintolat tarjoavat. Kannustamme kaikkia suomalaisia kalakeittolautasen äärelle helmikuun toisena tiistaina”, hehkuttaa Suomen Gastronomien Seuran varapuheenjohtaja Joni Kiiski.

Ehdotuksen parasta kalakeittoa tarjoavasta ravintolasta voi tehdä kuka tahansa. Kalakeittopäivän kokoama asiantuntijaraati valitsee ehdokkaiden joukosta viisi finalistia, joiden kalakeiton raati käy maistelemassa. Voittaja julkistetaan tammi-helmikuun aikana. Parhaasta kalakeitosta voi vinkata 10.1.2019 asti osoitteessa www.prokala.fi/kalakeittopaiva (Suora linkki:https://www.lyyti.fi/questions/6022840477)

Kokkaa ja postaa Kalakeittopäivänä!

Pro Kala ry kutsuu kaikki mukaan viettämään Kalakeittopäivää. Päivän iloksi julkaistaan lyhyt animaatio sekä eri toimijoiden käyttöön tarkoitettuja valmiita reseptejä, teksti-, kuva- ja markkinointimateriaaleja. Tulossa on myös erilaisia tempauksia kumppaneiden kanssa. Suomalaisia kannustetaan nauttimaan kalakeittoa ja osallistumaan päivään somessa kokkaa ja postaa -idealla. Käytössä sosiaalisessa mediassa on #kalakeittopäivä.

Vapaaseen käyttöön tarkoitetut kampanjamateriaalit tulevat saataville osoitteeseen www.prokala.fi/kalakeittopaiva. Materiaalipaketti täydentyy Kalakeittopäivän lähestyessä.

Lisätietoja:

Katriina Partanen, toiminnanjohtaja, Pro Kala ry
0400 827 277, katriina.partanen@prokala.fi
www.prokala.fi