Suomalaiset kuluttivat kotimaista kalaa lähes neljä ja puoli kiloa ja tuontikalaa noin kahdeksan ja puoli kiloa asukasta kohti vuonna 2022. Kotimaisen kalan kulutus on laskettu fileepainona ja tuontikalan kulutus osin tuotepainona.
- Kotimaisista lajeista eniten kulutettiin kasvatettua kirjolohta (1,6 kiloa) ja ulkomaisista lajeista kasvatettua lohta (2,9 kiloa). Tuontilohen kulutus oli hieman pienempi kuin vuonna 2021.
- Kotimaisista luonnonkaloista eniten syötiin ahventa (0,60 kiloa). Seuraavina olivat hauki (0,59 kiloa), kuha (0,41 kiloa), siika (0,30 kiloa), muikku (0,26 kiloa) ja silakka (0,21 kiloa
- Norjalaisen kasvatetun lohen jälkeen eniten ulkomaisista tuotteista kulutettiin tonnikalasäilykkeitä ja –valmisteita ja katkarapuja ja katkaraputuotteita.
Kotimaisen kalan ja tuontikalan kulutus Suomessa