Pro Kala ry 13.2.2023

Kuka on sinun elämäsi paras kalakaveri? Hemmottele häntä tänä vuonna kalakeitolla!

Tänä vuonna voit yhdistää kansallisen kalakeittopäivän ja ystävänpäivän, sillä niitä molempia vietetään samana päivänä, 14. helmikuuta. Nautitko sopan lounastunnilla työkavereiden kanssa tai illalla perheen parissa – vai lähdetkö rakkaiden kanssa ravintolaan? Valinta on sinun!

Tänä vuonna jo kuudetta kertaa vietettävään kansalliseen kalakeittopäivään on helppo osallistua. Syö kalakeittoa, niin olet mukana. Muista myös jakaa kuvia aiheesta sosiaalisessa mediassa tunnisteella #kalakeittopäivä

Kirjolohi-katkarapukeitto
4-6 annosta

Klassinen kirjolohi saa seurakseen katkarapuja. Tämä resepti on Vuoden kalakeitto 2021-finalisti, ja sen on laatinut Sari Nieminen, Kausala (Lohi-katkarapukeitto).

2 pientä sipulia
2 rkl voita
1 l vettä
3 rkl kalafondia
400 g perunoita
100 g palsternakkaa
½ tl suolaa
2 rkl omenaviinietikkaa
½ tl fenkolinsiemeniä
0,25 tl mustapippuria
500 g kirjolohifileetä
2 dl kermaa
200 g pakastekatkarapuja
1 ruukku tuoretta tilliä hienonnettuna

Kuori sipulit ja suikaloi ne. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipulisuikaleet voissa pehmeiksi. Lisää vesi ja kalafondi.
Leikkaa kuoritut perunat ja palsternakka kuutioiksi ja lisää keittoon. Keitä kasvikset kypsiksi. Mausta suolalla, omenaviinietikalla, fenkolinsiemenillä sekä pippurilla. Lisää joukkoon kuutioitu kirjolohi ja kiehauta kevyesti. Lisää kerma ja kiehauta vielä kerran. Lisää lopuksi katkaravut ja hienonnettu tilli.
Nosta kattila pois liedeltä ja tarjoile esimerkiksi tuoreen leivän kanssa.