29.5.2020 14:51 Aamuset

Turkulainen kotimaisten kalankasvattajien omistama Lohikunta Oy jalostaa kirjolohesta fileitä, annospaloja, suikaleita ja kuutioita ruokateollisuudelle ja jatkojalostajille sekä tuorekaupan tukku- ja vähittäissektoreille.

Toimintaa laajennetaan myös omaan jatkojalostukseen. Maskuun avattavassa kalasavustamossa valmistetaan lämmin- ja kylmäsavutuotteet sekä loimutetut fileet ja graavituotteet. Myös pihvit ja pyörykät sekä muut paistetut tuotteet tulevat valikoimiin.

Korona on iskenyt myös kalanjalostukseen ja erityisesti norjalainen lohi on sotkenut kotimaan markkinoita. Lohikunnassa uskotaan kuitenkin yhä laadukkaiden kotimaisten kalatuotteiden kysynnän kasvuun. Kotimainen kala on turvallista ja terveellistä lähiruokaa. Se on myös vastuullinen ja ekologinen valinta, joka tuo lisää työtä suomalaisille.

Muutostyöt Maskun laitoksella valmistuvat kesän aikana ja viimeistään elokuussa uudet tuotteet saadaan Turun talousalueen kauppoihin sekä Lohikunnan tehtaanmyymälään Turkuun. Maskun laitokselle palkataan 5 – 10 uutta työntekijää, joiden rekrytointi aloitetaan heti.

Lohikunta on panostanut voimakkaasti myös fileoinnin sivujakeiden hyödyntämiseen. Kesän aikana valikoimiin tulee monia uusia lemmikkiherkkuja kotimaisesta kirjolohesta.

Lohikunta Oy käsittelee vuosittain 1–1,5 miljoonaa kiloa kirjolohta ja mätiä. Vientiä on Ruotsiin, Viroon, Latviaan sekä Japaniin. Liikevaihto on noin kahdeksan miljoonaa euroa vuodessa. Yhtiö työllistää 15–20 henkilöä. Turun tehtaanmyymälä on Juhana Herttuan puistokadulla.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)