Karjalainen 13.1.2017
Luonnonvarakeskuksen johtava tutkija Jouni Vielma pitää uutisia rasvahapon määrän vähenemisestä liioiteltuina. – Kalassa on aiemmin ollut äärimmäisen paljon omega 3-rasvahappoja. Nyt niitä on edelleen paljon, hän vertaa. Vaikka kirjolohta nimitellään myös pullakalaksi ja kirjobroileriksi, ovat suomalaiset lohikansaa. Vielman mielestä viljellyn kalan käyttö ei ole lainkaan huono juttu. Hän muistuttaa, että viljelty lohi on tehokas ravinnon käyttäjä. Kolmekiloiseksi kasvanut kirjolohi on syönyt keskimäärin kolme kiloa rehua. – On ympäristöteko syödä suomalainen kirjolohi verrattuna siihen, että syödään uhanalainen järvilohi tai vaikka Saimaan nieriä. Vielma kehottaa katsomaan kaupassa kalan alkuperätaulua, sillä tuoreuden maistaa lopputuloksessa.

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/127664-luonnonvarakeskuksen-johtava-tutkija-lohen-terveellisyyden-vahenemista-on-liioiteltu