Veijo Hukkanen

Kasvuryhmä | 3 kesäkuuta, 2024

Kasvuryhmä on myöntänyt Rohkea omistajuus -yritystunnustuksen Nordic Fish Oy:lle. Voittajan valitsi Kasvuryhmän pitkäaikainen pääyhteistyökumppani Varma. Palkinnon kriteereinä olivat omistajien osoittama rohkeus liiketoiminnan kehittämisessä, innovatiivisuus ja luovuus. Lisäksi kriteereissä huomioitiin riskinottokyky, vastuullisuus sekä tulokset.

Nordic Fish Oy on suomalainen perheyritys, jonka alle kuuluvat muun muassa kalankasvatuskonserni Nordic Trout sekä kalanjalostuskonserni Kalaneuvos. Nordic Trout tuottaa Manner-Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin noin 30 toimipisteessä vuosittain noin 9 miljoonaa kiloa kirjolohta ja on yksi EU:n johtavista kirjolohen mädin tuottajista. Kalaneuvos valmistaa kalatuotteita Sastamalassa, Turussa ja Kaskisissa ja käsittelee vuosittain yli 15 miljoonaa kalakiloa. 

Kasvuryhmän pääyhteistyökumppani Varma valitsi Rohkea omistajuus-yritystunnustuksen saajaksi Nordic Fishin kala-alan pitkäjänteisen kehittämisen ja rohkean kasvun ansiosta.

Veijo Hukkanen on Kalaneuvoksen perustaja ja Nordic Fish -konsernin hallituksen puheenjohtaja. Konserni on Hukkasen elämäntyö, ja hän on kasvattanut yritystä sinnikkäästi ja visionäärisesti vuodesta 1975. Vuonna 2017 tasavallan presidentti Niinistö myönsi Veijo Hukkaselle kalatalousneuvos-arvonimen. 

“Jo nuorena yrittäjänä huomasin, että jos yritys ei kasva, se menee taaksepäin. Kasvun strategia meillä on ollut koko ajan. Olemme kasvaneet sekä orgaanisella kasvulla että hyvillä yritysostoilla. Suosittelen myös muille yrittäjille sitä, että ostaa hyviä yrityksiä ja tekee niistä vielä parempia”, Hukkanen sanoo. 

Hukkasen tytär Mari Heikkilä toimii Kalaneuvoksen vientipäällikkönä. 

“Globaalisti kalan kysyntä kasvaa voimakkaasti, ja näemme tulevaisuudessa kansainvälisiä kasvun mahdollisuuksia. Laadukkaalle suomalaiselle kalalle on kysyntää. Haluamme olla tukemassa terveellistä ja kestävää elämäntyyliä”, Heikkilä sanoo.

Nordic Fish on kasvanut voimakkaasti sekä orgaanisesti että yrityskauppojen avulla.  Viennin osuus Kalaneuvoksen liikevaihdosta oli viime vuonna 12 %. Kalaneuvos ja Veijo Hukkasen perhe on vuosien saatossa perustanut tai ostanut yli 20 yritystä ja kehittänyt koko kala-alaa Suomessa. 

“Nordic Fish on investoinut jatkuvasti laajentamalla kalankasvatustaan vastatakseen kalan kasvavaan kysyntään sekä Suomessa että ulkomailla”, perustelee Varman suurasiakkuusjohtaja Vesa Pörhölä valintaa. 

Nordic Fish on investoinut viimeisen kolmen vuoden aikana yrityksiin yhteensä noin 40 miljoonaa euroa. Suurin osa investoinneista on kohdennettu Sastamalan tehdaslaajennukseen, yritysostoihin, sekä Ahvenanmaan perkaamon laajennukseen ja uudistukseen. Yhtiö valmistaa kaikki Kalaneuvos-tuotteensa ja jalosteensa Suomessa.

Kalankasvatus on tehokkain tapa tuottaa eläinproteiinia, mutta tällä hetkellä vain 20 prosenttia suomalaisten syömästä kaupallisesta kalasta on kotimaista. Kalankasvatuksellaan Nordic Fish haluaa kasvattaa kotimaisen kalan osuutta ja samalla vahvistaa kalan omavaraisuusastetta ja huoltovarmuutta. Yhtiöllä on tuotannossaan käytössä EU:n yhteisen kalastuspolitiikan mukainen jäljitettävyysjärjestelmä, ja Nordic Trout on julkaissut tänä vuonna Suomen ensimmäisen kalankasvatuksen vastuullisuusraportin.

Lue koko artikkeli täältä:

https://www.kasvuryhma.fi/ajankohtaista/nordic-fish-konsernin-veijo-hukkaselle-ja-mari-heikkilalle-kasvuryhman-ja-varman-rohkea-omistajuus-yritystunnustus