04.12.2017 Alueviesti

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt 1. joulukuuta 2017 kalatalousneuvos-arvonimen yrittäjä, toimitusjohtaja Veijo Hukkaselle.

Kalaneuvos Oy:n pääomistaja ja toimitusjohtaja Veijo Hukkanen on toiminut kala-alalla yli 40 vuotta. Vuonna 1975 perustettu – aiemmin nimellä V. Hukkanen toiminut – Kalaneuvos Oy on Suomen suurin kala-alan perheyritys. Hukkanen on perustanut tai ostanut kaikkiaan 18 yritystä ja kehittänyt kala-alaa Suomessa voimakkaasti vuosikymmenien saatossa.

Tinkimätön laatu on ollut avainasemassa kalatuotteiden valmistuksessa. Edelläkävijän asenteesta kertoo muun muassa se, että yhtiö oli vuonna 1995 ensimmäinen suomalainen elintarvikeyritys, jolle myönnettiin ISO 9002 -laatusertifikaatti, ja joka laajennettiin myöhemmin ISO 9001 -sertifikaatiksi. Kalaneuvos Oy:ssä on myös panostettu kalajalosteiden ja raaka-aineiden vientiin. Viennin osuus liikevaihdosta on tänä vuonna noin 20 prosenttia.

Veijo Hukkanen toimii hallituksen puheenjohtajana Kalaneuvos-konsernin yrityksissä sekä yrittäjäperheen kalankasvatus-konserni Nordic Fish:ssä. Yritysryppäät työllistävät noin 230 henkilöä.

http://alueviesti.fi/2017/12/04/presidentti-myonsi-veijo-hukkaselle-kalatalousneuvos-arvonimen/