Elintarviketieto-opas on päivitetty

Ruokaviraston päivitetty Elintarviketieto-opas on pakkausmerkintöjen tietopaketti elintarvikealan yrityksille ja valvojille. Uudistetussa oppaassa on runsaasti käytännön esimerkkejä elintarvikkeiden pakkausmerkinnöistä. Oppaaseen on myös koottu viimeisimmät pakkausmerkintöjä koskevat lainsäädännön muutokset. https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/tietoa-meista/asiointi/oppaat-ja-lomakkeet/yritykset/elintarvikeala/elintarvikealan-oppaat/elintarviketieto_opas_fi.pdf

Listerian hallinta

Ruokavirasto on tehnyt koulutuspaketin listerian hallinnasta kala-alan laitoksissa. Koulutus on erityisesti tarkoitettu toimijoille. https://aineisto.ruokavirasto.fi/Listerian_hallinta_kala_alalla/

Oiva- Arviointiohjeet

Päivitetyt oiva ohjeet on julkaistu Ruokaviraston nettisivuilla

Suomeksi: https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/asiointi/oppaat-ja-lomakkeet/yritykset/elintarvikeala/oiva-arviointiohjeet/

Ruotsiksi: https://www.ruokavirasto.fi/sv/om-oss/tjanster/guider-och-blanketter/foretag/livsmedelsbranschen/kontrollanvisningar/