Parhaillaan on valmistumassa web-pohjainen sovellus sähköiselle kalaistutustietojen ilmoittamiselle. Jatkossa on tarkoitus ohjata kalojen istuttajat tallentamaan istuttamansa / heidän toimesta istutetut kalojen istutustiedot suoraan sähköiseen istutusrekisteriin (SÄHI). Sovellus on osa kalatalouden sähköisiä palveluita, jotka tulevat lähitulevaisuudessa laajenemaan. Uusi kalastuslaki säätää 74 §:ssä, että istuttajan on ilmoitettava istutuksesta kolmen kuukauden kuluessa istutuksesta istutusrekisteriin. Sähköinen istutusten ilmoittaminen helpottaa ja nopeuttaa myös istuttajan työtä.

Ohessa lista tammikuussa pidettävistä SÄHI -koulutuksista. Koulutukset järjestetään koko maassa ELYjen videoneuvottelutiloissa 11. ja 12.1. Kumpanakin päivänä koulutusaika on klo 14-16.00.

Itse koulutuksen järjestää videoyhteyden kautta Maanmittauslaitos / Mitpa, mutta ELY-keskusten henkilöstö toimii tilaisuuksissa isäntinä ja emäntinä sekä tarvittaessa lähitukena. Koulutusmateriaali jaetaan koulutuksissa ja sen saa myös koulutuksen jälkeen sähköisenä. Koulutustilaisuus on maksuton, mutta osallistujia pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon ELY:jen vastuuhenkilöille.

sahi-koulutukset-2017