Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt 25.5. Suomen Ammattikalastajaliiton toimitusjohtaja Kim Jordakselle kalastusneuvoksen arvonimen.

Kim Jordas palkittiin pitkästä työstään suomalaisten ammattikalastajien edunvalvojana. Jordas on vuodesta 1993 alkaen tuonut ammattikunnan näkemyksiä, tarpeita ja toimintaedellytyksiä etenkin päättäjien, mutta myös median ja suuren yleisön tietoisuuteen asiantuntevasti, kärsivällisesti ja työtuntejaan laskematta.

Yhteistyökykyisenä henkilönä tunnettu Jordas on myös toiminut jäsenenä lukuisissa työryhmissä ja hänen roolinsa asiantuntijana ja ammattikalastuksen sekä koko kalatoimialan arvostettuna puolesta puhujana on tunnustettu laajasti.

Jordas oli keskeisenä hahmona vuonna 1994 perustamassa yhdessä Suomen kalakauppiasliiton ja suurimpien kalajalostajien kanssa Kotimainen Kala ry:tä, joka nykyisin tunnetaan nimellä Pro Kala ry. Jordas on 23 vuoden ajan toiminut yhdistyksen hallituksessa ja puheenjohtajana.

Lapinjärvellä asuva Jordas on työnsä ohella hoitanut vuosikymmenet menestyksellisesti lukuisia vastuullisia kunnallisia ja yhteiskunnallisia luottamustoimia sekä osallistunut aktiivisesti myös paikalliseen harrastustoimintaan.

Presidentti myönsi 25.5. yhteensä 68 arvonimeä, joista Kim Jordas oli ainut kalastusneuvoksen arvonimen saanut henkilö. Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä.