Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

« All Tapahtumat

Lähikalapäivä Saarijärvellä 6.4.2022

6.4.2022

Sisä-Suomen kalatalousryhmän oli tarkoitus järjestää alkuvuodesta 2022 ”Lähikalapäivä”-tilaisuus Saarijärvellä JAMK:n BioPaavon tiloissa. Koronatilanteen vuoksi tapahtumaa jouduttiin siirtämään. Tilaisuuden uudeksi ajankohdaksi on nyt valittu 6.4.2022, paikkana edelleen BioPaavo. Päivän aikana kuullaan kalatalouden eri asiantuntijoita ja yrittäjiä, lisäksi järjestetään työpaja, jossa pyritään yhdessä löytämään ratkaisuja alan eri ongelmakohtiin.

Kaikki kalasta ja kala-alasta kiinnostuneet mukaan

”Lähikalapäivä”-tilaisuuteen voivat ilmoittautua kaikki aiheesta kiinnostuneet. -Vaikka tilaisuus on tarkoitettu pääasiassa elinkeinokalatalouden toimijoille, ovat kaikki asiasta kiinnostuneet erittäin tervetulleita mukaan, kalatalouskoordinaattori Janne Niemimäki Sisä-Suomen kalatalousryhmästä toteaa.

Päivä on jaettu kahteen osioon, aamupäivästä kuulemme mm. monenlaisista kala-alan hankkeista, elinkeinokalatalousyrittäjien rahoitusmahdollisuuksista ja ammattikalastajien kuulumisia. Iltapäivästä järjestetään työpaja, jossa osallistujat jaetaan ryhmiin, joissa pohditaan ratkaisuja mm. logistisiin ongelmiin. -Usein alan ulkopuolisilta ja ”laatikon ulkopuolelta” tulee hyviä ideoita ja ennakkoluulottomia ratkaisuja, pohtii Niemimäki.

Korona siirsi tapahtuman ajankohtaa

Alun perin tilaisuus oli tarkoitus järjestää 12.1.2022, mutta pahentunut koronatilanne pakotti järjestäjiä siirtämään tapahtuman ajankohtaa. -Tilaisuuden tärkein tarkoitus on mahdollistaa eri toimijoiden verkostoituminen ja päästä näkemään kasvotusten alan eri toimijoita, kertoo Janne Niemimäki.

Huhtikuussa järjestettävään päivään voi osallistua myös etäyhteyksin, mutta järjestäjät toivovat mahdollisimman monen osallistuvan tapahtumaan paikan päällä. -Vaikka tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etänä, on varsinkin työpajatyöskentely hankalampaa virtuaalisesti. Lisäksi moni kokee etäpalaverit ja etänä pidettävät tapahtumat epäkäytännöllisiksi. Kasvotusten tulee myös luotua helpommin yhteistyökuvioita ja jaettua ajatuksia keskenään, Niemimäki kommentoi.

Tilaisuuden järjestäjät seuraavat koronatilannetta ja tapahtuman suhteen noudatetaan annettuja koronaohjeita ja noudatetaan rajoituksia. Tarvittaessa tapahtuman ajankohtaa siirretään. -Toivotaan, että koronatilanne helpottuu ja pääsemme järjestämään tilaisuuden suunnitelmien mukaan, toivoo Kalatalouskoordinaattori Niemimäki.

”Lähikalapäivä” on osa Sisä-Suomen kalatalousryhmän ”Lähikalan arvoketjun kehittäminen Sisä-Suomessa” -hanketta. Hankkeen koostuu useasta eri osa-alueesta, mutta kaikkien toimien päämäärä on lisätä lähikalan kysyntää ja kehittää alueen elinkeinokalataloutta. Kalatalousryhmän toiminta-alueena on Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnat sekä Kouvolan, Iitin, Kuhmoisten ja Pertunmaan kunnat. Lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautumisohjeet löytyvät kalatalousryhmän kotisivuilta https://www.paijanne-leader.fi/lahikalapaiva-saarijarvella/.

Lisätietoja tapahtumasta ja hankkeesta:
Janne Niemimäki
Kalatalouskoordinaattori
Sisä-Suomen kalatalousryhmä
puh: 044 7440396
email: janne.niemimaki@paijanne-leader.fi
http://www.paijanne-leader.fi/kalatalousryhma

Tiedot

Päivämäärä:
6.4.2022