Benella-tuotemerkki siirtyi rehutalo Alltech Fennoaqualta kalaruokatalo Kalavapriikille vuoden 2023 lopussa. Kauppojen jälkeen Kalavapriikki on jatkanut tuotemerkin kehittämistä. Vaikka Benella on lanseerattu jo 2015, on se edelleen aikaansa edellä. Suuri yleisö ei ole vielä täysin sisäistänyt sen henkeä tai ideologiaa. Uudistuneen brändin avulla Kalavapriikki aikoo viestiä Benella-kalan vahvuuksista, joista hyötyvät sekä kuluttajat, yritykset että koko kotimainen kala-ala.

Benella-tuotemerkki on kasvatetun kalan kuluttajille suunnattu lopputuotemerkki. Alusta asti Benella-tuotemerkin idea on ollut nostaa kotimaisen peratun kalan imagoa ja erottaa kotimainen kirjolohi kaupan palvelutiskissä norjalaisesta lohesta. Kalavapriikki Oy on innovatiivinen suomalainen kalaruokatalo, joka on viime vuosina keskittynyt muun muassa kotimaisen kirjolohen esiintuomiseen ja sen jalansijan vahvistamiseen. Benellan ideologia eli pitkäjänteinen suunnitelmiin perustuva yhteistyö, kalan laatu ja terveellisyys, ympäristöystävällisyyden ja kiertotalouden merkitys, sopi ja sopii täydellisesti Kalavapriikin ideologiaan.

”Näen, että Benella-tuotemerkille on erittäin hyvät tulevaisuuden näkymät. Oma Kalaonni-tuotesarjamme on innovatiivinen ja Benella saa sen rinnalla hyvän kodin kehittyä edelleen. Vaikka Kalavapriikki hallinnoi nyt tuottajasopimuksia, tullaan Benellan tuottamiseen jatkossakin käyttämään edelleen Fennoaquan rehuja. Yhteistyömme Fennoaquan kanssa tulee säilymään erittäin tiiviinä”, Kalavapriikin toimitusjohtaja Jari Korhonen kertoo.

Benella-kalan kasvatuksen ytimessä on Suomen olosuhteisiin optimoitu kalanruoka. Kotimaisissa rehuissa hyödynnetään lähiraaka-aineita, mikä tekee Benella-kalan kasvatuksesta erityisen ekologista. Kasvatuksessa käytetään rehua, joka nostaa kalan EPA- ja DHA-rasvahapot sydämen hyvinvoinnin kannalta juuri oikealle tasolle. Tämä tekee kalasta Benella-kalan. Suomen Sydänliitto ry on myöntänyt Benellalle Sydänmerkin.

Vastuullinen kalankasvatus vähentää Itämereen päätyvää ravinnekuormaa

Benella Kalat kasvavat rehulla, jonka raaka-aineena käytetään Itämeren silakasta ja kilohailista tehtyä kotimaista kalajauhoa ja -öljyä. Kun kalat ruokitaan tällä lähirehulla, ravinteet kiertävät eikä niitä tule Itämereen sen ulkopuolelta. Kotimainen kasvatettu kirjolohi ja siika ovatkin WWF Suomen kalaoppaan vihreällä eli suositeltavien kalalajien listalla.

Kuva: Kalavapriikin Jukka Laitinen ja Ari Hietanen esittelivät Benellan uutta ilmettä Fennoaquan asiakastilaisuudessa helmikuussa.