- This event has passed.
Työhyvinvoinnin teemapäivä sekä kalaterveyspäivä
9.3.2023 - 10.3.2023
Työhyvinvoinnin teemapäivä sekä kalaterveyspäivä 9.-10.3.2023 Naantalin kylpylässä
Tervetuloa Kalafoorumiin Naantalin kylpylään to 9.3.–pe 10.3.2023.
Kaksipäiväisen tapahtuman ensimmäisen päivän teemana on työhyvinvointi. Torstain ohjelmassa on aamupäivällä teoriaa ja iltapäivällä valittavana on neljä eri vaihtoehtoista ohjelmaa. Perjantaina valittavana on kaksi rinnakkaisohjelmaa: Kalaterveyspäivä tai Kalan digijälki -hankkeen työpaja.
Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta (sisältäen kahvit ja lounaat) mutta osallistuminen vaatii sitovan ennakkoilmoittautumisen. Valitse ilmoittautumisen yhteydessä ne ohjelmat, joihin haluat osallistua.
Illallinen Naantalin kylpylän ravintolassa on omakustanteinen, 42 euroa. Paikka illalliselle varataan ilmoittautumisen yhteydessä, illallinen maksetaan ravintolassa.
Majoituksensa jokainen varaa ja maksaa itse. Varauksen voi tehdä Naantalin kylpylän nettisivuilla www.naantalispa.fi tai puhelimitse 02 44 55 100 tai sähköpostilla info@naantalispa.fi Osallistujille on varattu huonekiintiö koodilla ALLKALA23
Huonehinnat:
Deluxe 1 hengen huone 141 euroa/vrk
Deluxe 2 hengen huone 172 euroa/vrk
Huonekiintiö ja hinta on voimassa 9.2.2023 asti tai niin kauan kuin huoneita riittää.
Ilmoittautumisaika päättyy 1.3.2023.
Paikkoja on rajoitetusti, varaa siis paikkasi pian!
OHJELMA:
Torstai 9.3.
klo 10.00 Työhyvinvointipäivän avaus
Yrittäjän tärkein pääoma on terveys, niin fyysinen kuin henkinen.
klo 10.15 Mitä työhyvinvointi on?
Peter Peitsalo, erityisasiantuntija, Työterveyslaitos
klo 10.45 Itsensä johtamisen taito hyvinvoinnin tukena
Maria Laine, psykoterapeutti, työnohjaaja
klo 11.30 Näkemyksiä työturvallisuuteen ja ergonomiaan
Kala-alan ammatit ovat maailman riskialttiimpia ammatteja.
Riikka Pajala, tuotepäällikkö, Työterveyslaitos
klo 12.00 Lounas
klo 13.00 Kalayrityksen työterveyshuolto
Yleistä asiaa työterveyshuollosta: miten hankkia, korvaukset ja mitä hyötyä
Arja Peltomäki-Vastamaa, MELA
klo 13.30 Työterveyshuoltosopimus käytännössä
Miten työterveyshuollon käytännössä voi järjestää, mitä se kattaa ja minkälainen kustannus se on
Tarja Laine, työterveyshoitaja, Mehiläinen
klo 14.00 Eläkevakuutus tulevaisuuden turvana’
Satu Sandell, eläkeneuvontapäällikkö, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö ELO
klo 14.30 Kahvi
klo 15.00 Olet mitä syöt – hyvinvointia ravinnosta
Sirpa Heikkilä, FLT Ravintovalmentaja
klo 15.30 Seminaariohjelma päättyy
klo 16.00 Toimintaa pienryhmissä (max 20 hlöä/ryhmä)
- Venyttely ja rentoutus
- Lihaskuntotesti
- Inbody-mittaus
- Kuntosali cirquit
Ilmoittautumisen yhteydessä varataan ryhmä mihin haluaa osallistua
Päivän ohjelman jälkeen allasosasto on käytettävissä
klo 19.00 Illallinen
Omakustanteinen buffet illallinen (42 euroa per hlö) Naantalin kylpylän ravintolassa.
Illallinen maksetaan ravintolassa, paikka illalliselle on varattava ilmoittautumisen yhteydessä.
Perjantai 10.3.
Perjantaina on kaksi rinnakkaisohjelmaa: Kalaterveyspäivä ja Kalan digijälki -hankkeen työpaja
Kalaterveyspäivä/Fiskhälsodagen
Klo 9.00 Tilaisuuden avaus ja käytännön järjestelyt / Öppningsanförande
Tiina Korkea-aho, Ruokavirasto
Klo 9.05 Kalatautikatsaus 2022 / Översikt över fiskhälsan 2022
Anna Maria Eriksson-Kallio, Ruokavirasto
Klo 9.30 Valvontaeläinlääkärin kokemuksia tarkastuskäynniltä
sekä kokemuksia IHN-epidemiasta Ahvenanmaalla (in English)
/Övervakande veterinärens erfarenheter från inspektionsbesök
samt erfarenheter från IHN-epidemin på Åland (in English)
Jacob Ridderborg, ÅMHM
Klo 10.10 Johdanto kalojen hyvinvointiin / Inledning till fiskevälfärd
Satu Raussi ja Tiina Kauppinen, Eläinten hyvinvointikeskus/Luke
Klo 10.40 Kalojen hyvinvointi-indikaattorit kalanviljelyssä, esimerkkejä
kirjallisuudesta
Välfärdsindikatorer i fiskodlingen, exempel från litteraturen
Marjukka Rask, Ruokavirasto
Klo 11.00 Viljeltyjen kalojen hyvinvointi Ruokaviraston näkökulmasta
– mitä laki edellyttää?
/Fiskevälfärd hos odlad fisk ur Livsmedelsverkets synpunkt
– vad kräver lagen?
Minna Haataja-Koskinen, Ruokavirasto
Klo 11.15 Lounas/Lunch
Klo 12.15 Kiertovesikasvatus ja kalojen hyvinvointi / Recirkulationsodling och
fiskarnas välmående
Tapio Kiuru/Luke
Klo 12.35 Upotettava verkkoallas ja kalojen hyvinvointi / Nersänkbar kass-odling och välfärd hos fisk
Kalle Sinisalo/Luke
Klo 12.55 RAS-kasvatetun kirjolohen kasvamattomuus merellä
/Brist på tillväxt i sjö hos RAS-odlad regnbågslax
Harri Vehviläinen/Luke
Klo 13.15 Vesihome tuotantoympäristössä / Vattenmögel i produktionsomgivning
Tiina Korkea-aho/Ruokavirasto
Klo 13.30 Tietoisku: Vesihomeen estäminen genomisella valinnalla / Informationsinslag: Förhindrandet av vattenmögelinfektion med hjälp av genomiskt urval
Antti Kause, Luke
Klo 13.35 Kalojen hyvinvointiohjelman rakentaminen / Uppbyggandet av
fiskevälfärdsprogrammet
Susanna Airaksinen, Luke
Klo 13.50 Loppukeskustelu / Avslutande diskussion
Kalaterveyspäivää on mahdollista seurata myös etäyhteydellä ilmoittamalla siitä 1.3. mennessä sähköpostitse mari.virtanen@kalankasvatus.fi
Kalan digijälki-hankkeen työpaja
klo 9.00 Työpaja alkaa
Työpajan teemana on merialueen ilmoitukset ja tulevaisuuden ratkaisut
- Tutustutaan uuteen käyttöliittymäsuunnitelmaan, jonka ydinideana on ”yhden luukun periaate”.
- Arvioidaan jatkokehityssuuntaa ja millaisia lisäarvoa tuovia ominaisuuksia tarvitaan.
- Kiteytetään merialueen tietojen ilmoittamisen prosesseja ja malleja kehitystiimin kanssa.
- Pohditan ratkaisuja, missä vaiheessa YKP-ensierän tunnus kannattaa luoda käytännön elämässä.
- Lisäksi selvitetään, olisiko etävalvontaa mahdollista toteuttaa helposti, jotta työaikaa voitaisiin säästää kaikilta osapuolilta.
Kehitystyöhön tarvitaan alan toimijoiden asiantuntijuutta, joten tulkaa mukaan koko alan parhaaksi.
Aamupäiväkahvi työpajan ohessa noin klo 10 ja lounas kylpylän ravintolassa klo 11
klo 13 Työpaja päättyy