Loading Events
  • This event has passed.

« All Events

Työhyvinvoinnin teemapäivä sekä kalaterveyspäivä

9.3.2023 - 10.3.2023

Työhyvinvoinnin teemapäivä sekä kalaterveyspäivä 9.-10.3.2023 Naantalin kylpylässä

Tervetuloa Kalafoorumiin Naantalin kylpylään to 9.3.–pe 10.3.2023.
Kaksipäiväisen tapahtuman ensimmäisen päivän teemana on työhyvinvointi. Torstain ohjelmassa on aamupäivällä teoriaa ja iltapäivällä valittavana on neljä eri vaihtoehtoista ohjelmaa. Perjantaina valittavana on kaksi rinnakkaisohjelmaa: Kalaterveyspäivä tai Kalan digijälki -hankkeen työpaja.

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta (sisältäen kahvit ja lounaat) mutta osallistuminen vaatii sitovan ennakkoilmoittautumisen. Valitse ilmoittautumisen yhteydessä ne ohjelmat, joihin haluat osallistua.

Illallinen Naantalin kylpylän ravintolassa on omakustanteinen, 42 euroa. Paikka illalliselle varataan ilmoittautumisen yhteydessä, illallinen maksetaan ravintolassa.

Majoituksensa jokainen varaa ja maksaa itse. Varauksen voi tehdä Naantalin kylpylän nettisivuilla www.naantalispa.fi tai puhelimitse 02 44 55 100 tai sähköpostilla info@naantalispa.fi Osallistujille on varattu huonekiintiö koodilla ALLKALA23

Huonehinnat:
Deluxe 1 hengen huone 141 euroa/vrk
Deluxe 2 hengen huone 172 euroa/vrk
Huonekiintiö ja hinta on voimassa 9.2.2023 asti tai niin kauan kuin huoneita riittää.

Ilmoittautumisaika päättyy 1.3.2023.
Paikkoja on rajoitetusti, varaa siis paikkasi pian!

Ilmoittaudu täällä>>>>

OHJELMA:

 Torstai 9.3.

klo 10.00    Työhyvinvointipäivän avaus

Yrittäjän tärkein pääoma on terveys, niin fyysinen kuin henkinen.

 klo 10.15    Mitä työhyvinvointi on?

Peter Peitsalo, erityisasiantuntija, Työterveyslaitos

 klo 10.45    Itsensä johtamisen taito hyvinvoinnin tukena

Maria Laine, psykoterapeutti, työnohjaaja

klo 11.30    Näkemyksiä työturvallisuuteen ja ergonomiaan

Kala-alan ammatit ovat maailman riskialttiimpia ammatteja.

Riikka Pajala, tuotepäällikkö, Työterveyslaitos

 klo 12.00    Lounas

klo 13.00    Kalayrityksen työterveyshuolto

Yleistä asiaa työterveyshuollosta: miten hankkia, korvaukset ja mitä hyötyä

Arja Peltomäki-Vastamaa, MELA

klo 13.30    Työterveyshuoltosopimus käytännössä

Miten työterveyshuollon käytännössä voi järjestää, mitä se kattaa ja minkälainen kustannus se on

Tarja Laine, työterveyshoitaja, Mehiläinen

 klo 14.00    Eläkevakuutus tulevaisuuden turvana’

Satu Sandell, eläkeneuvontapäällikkö, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö ELO

klo 14.30    Kahvi

 klo 15.00    Olet mitä syöt – hyvinvointia ravinnosta

Sirpa Heikkilä, FLT Ravintovalmentaja

 klo 15.30    Seminaariohjelma päättyy

klo 16.00    Toimintaa pienryhmissä (max 20 hlöä/ryhmä)

  • Venyttely ja rentoutus
  • Lihaskuntotesti
  • Inbody-mittaus
  • Kuntosali cirquit

Ilmoittautumisen yhteydessä varataan ryhmä mihin haluaa osallistua

Päivän ohjelman jälkeen allasosasto on käytettävissä

klo 19.00    Illallinen

Omakustanteinen buffet illallinen (42 euroa per hlö) Naantalin kylpylän ravintolassa.

Illallinen maksetaan ravintolassa, paikka illalliselle on varattava ilmoittautumisen yhteydessä.

Perjantai 10.3.

 Perjantaina on kaksi rinnakkaisohjelmaa: Kalaterveyspäivä ja Kalan digijälki -hankkeen työpaja

 Kalaterveyspäivä/Fiskhälsodagen

Klo 9.00       Tilaisuuden avaus ja käytännön järjestelyt / Öppningsanförande

Tiina Korkea-aho, Ruokavirasto

Klo 9.05       Kalatautikatsaus 2022 / Översikt över fiskhälsan 2022

Anna Maria Eriksson-Kallio, Ruokavirasto

Klo 9.30       Valvontaeläinlääkärin kokemuksia tarkastuskäynniltä

sekä kokemuksia IHN-epidemiasta Ahvenanmaalla (in English)

/Övervakande veterinärens erfarenheter från inspektionsbesök

samt erfarenheter från IHN-epidemin på Åland (in English)

Jacob Ridderborg, ÅMHM

Klo 10.10     Johdanto kalojen hyvinvointiin / Inledning till fiskevälfärd

Satu Raussi ja Tiina Kauppinen, Eläinten hyvinvointikeskus/Luke

Klo 10.40     Kalojen hyvinvointi-indikaattorit kalanviljelyssä, esimerkkejä

kirjallisuudesta

Välfärdsindikatorer i fiskodlingen, exempel från litteraturen

Marjukka Rask, Ruokavirasto

Klo 11.00     Viljeltyjen kalojen hyvinvointi Ruokaviraston näkökulmasta

– mitä laki edellyttää?

/Fiskevälfärd hos odlad fisk ur Livsmedelsverkets synpunkt

 – vad kräver lagen?      

Minna Haataja-Koskinen, Ruokavirasto

Klo 11.15   Lounas/Lunch

Klo 12.15     Kiertovesikasvatus ja kalojen hyvinvointi / Recirkulationsodling och

fiskarnas välmående

Tapio Kiuru/Luke

 Klo 12.35     Upotettava verkkoallas ja kalojen hyvinvointi  / Nersänkbar kass-odling och välfärd hos fisk

Kalle Sinisalo/Luke

Klo 12.55     RAS-kasvatetun kirjolohen kasvamattomuus merellä

/Brist på tillväxt i sjö hos RAS-odlad regnbågslax

Harri Vehviläinen/Luke

Klo 13.15     Vesihome tuotantoympäristössä / Vattenmögel i produktionsomgivning

Tiina Korkea-aho/Ruokavirasto

Klo 13.30 Tietoisku: Vesihomeen estäminen genomisella valinnalla / Informationsinslag: Förhindrandet av vattenmögelinfektion med hjälp av genomiskt urval

Antti Kause, Luke

Klo 13.35     Kalojen hyvinvointiohjelman rakentaminen / Uppbyggandet av

fiskevälfärdsprogrammet

Susanna Airaksinen, Luke

Klo 13.50     Loppukeskustelu / Avslutande diskussion

Kalaterveyspäivää on mahdollista seurata myös etäyhteydellä ilmoittamalla siitä 1.3. mennessä sähköpostitse mari.virtanen@kalankasvatus.fi

Kalan digijälki-hankkeen työpaja

klo 9.00      Työpaja alkaa

 Työpajan teemana on merialueen ilmoitukset ja tulevaisuuden ratkaisut

  • Tutustutaan uuteen käyttöliittymäsuunnitelmaan, jonka ydinideana on ”yhden luukun periaate”.
  • Arvioidaan jatkokehityssuuntaa ja millaisia lisäarvoa tuovia ominaisuuksia tarvitaan.
  • Kiteytetään merialueen tietojen ilmoittamisen prosesseja ja malleja kehitystiimin kanssa.
  • Pohditan ratkaisuja, missä vaiheessa YKP-ensierän tunnus kannattaa luoda käytännön elämässä.
  • Lisäksi selvitetään, olisiko etävalvontaa mahdollista toteuttaa helposti, jotta työaikaa voitaisiin säästää kaikilta osapuolilta.

Kehitystyöhön tarvitaan alan toimijoiden asiantuntijuutta, joten tulkaa mukaan koko alan parhaaksi.      

Aamupäiväkahvi työpajan ohessa noin klo 10 ja lounas kylpylän ravintolassa klo 11

 klo 13         Työpaja päättyy

Details

Start:
9.3.2023
End:
10.3.2023